Asunnon voi myydä itse

Aasunnon myynnissä säästää huomattavan summan kiinteistövälittäjän palkkiota (myyntihinnasta n. 2.5-4%) ja muista kuluista. Kun myydään itse asunto, silloin täytyy ottaa selville niistä asioista ja asiakirjoista, jotka asunnon myymiseen liittyy. Nämä eivät ole vaikeita asioita. Asuntoa esiteltäessä kiinnostuneille ostaja ehdokkaille pitää asunnon olla myyvän näköinen (ja siisti). Kaikki esitteet ja myynti-ilmoituksissa käytetyt valokuvat oltava hyviä ja laadukkaita, että saat ostajia kotiisi myyntiesittelyyn.

Kun päättää asunnon myydä itse, täytyy ensin ottaa selville muutamia asioita. Koska yleensä myytävä asunto on kerrostalo, rivitalo, paritalo tai jokin muu asunto-osake, tarvitaan tämän myymiseen osakekirjat. Nämä osakekirjat voivat olla pankin säilytyksessä. Lisäksi tarvitaan isännöitsijältä saatavat tuoreet asiapaperit (laissa kerrotaan kuinka vanhat asiakirjat saavat olla, nyt korkeintaan 3 kk vanhat kaupantekohetkestä laskettuna): toimintakertomus, tase ja pohjapiirros, yhtiöjärjestys, tuloslaskelma ja tietenkin isännöitsijäntodistus. Jos myytävä asunto ei ole oma, sen myyntiin tarvitaan valtakirja ja mahdollisesti muita asiakirjoja. Lisäksi kannattaa harkita kuntotarkastuksen teettämistä, josta saatua raporttia voi käyttää myös myyntivalttina. Vähintään kosteiden tilojen mittaukset tulisi ennen kaupantekoa suorittaa.

Näiden asiakirjojen lisäksi pitää hankkia ostotarjouslomake (tämän asiakirjan saat meiltä kun laitat asunnon myyntiin verkkokauppaamme), mille voit ottaa vastaan mahdollisia ostotarjouksia. Lisäksi pitää olla selvillä kauppakirjaan liittyvistä asioista, kauppakirjan tekemiseen saa aina apua, myös meidän kautta saa kauppakirjan tekemääsi kauppaan tiedustele Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Asunnon tärkein myyntiin vaikuttava selvittäminen on oikea pyyntihinta (pyydettävä hinta) asunnosta. Tämä onnistuu helpoiten pyytämällä meiltä hintatesti omasta asunnostasi. Myös selailemalla omaa asuntoa vastaavien ja samalla alueella myytävien asuntojen hintoja pääsee selvittämään mitä omasta asunnosta voisi pyytää. Kannattaa muistaa, että ylihinnoittelu yleensä vieroittaa heti kättelyssä muuten potentiaaliset ostajaehdokkaat. Nämä eivät vaivaudu tulemaan asuntoesittelyyn ylihinnoittelun seurauksena.

Omaa asuntoa voi yrittää myydä laittamalla ilmoituksen paikalliseen sanomalehteen tai internetin asuntomyyntipalveluihin, ilmoitus kannattaa laittaa hyvän näkyvyyden vuoksi myös omaKirppis verkkokauppaan missä ilmoitus räätälöidään hakukoneille sopivaksi ilmaiseksi. Tiedämme miten asunnon myynti-ilmoituksesta saadaan mahdollisimman selkeä ja informatiivinen sekä perustiedot asunnosta esim. tietoa taloyhtiöstä ja remonteista, tietoa asumiskustannuksista, tietoa materiaaleista, varusteista ja lämmityksestä, hintatiedot, yhteystiedot jne. (löydät myös malli ilmoituksia) asuntohaussa.

Palveluita yritysesittely

Yrityksen osaamista omaKirppis hakemistossa sitoudumme markkinoimaan, palveluiden hakijaa (etsijää) kiinnostaa monet asiat palveluita tarjoavilta yrityksiltä, mutta ammattitaito on yksi merkittävistä ominaisuuksista mitä palvelun tarvitsija arvostaa.

Tervetuloa Masalassa Kirkkonummella sijaitsevaan lounasravintolaan (buffet, pizzeria) on parkkialueet.
050 3216 288
Ammattimaisten ruuanvalmistuspaikkojen (rasvakanavien) ilmanvaihtokanavat ja -laitteistot.
Siivousta on tarjolla pitkäjänteisesti sopimussiivouksena tai kertaluontaisena urakkatyönä, mikä teidän yritykselle sopiikaan.
ilmoita omaKirppis sivustolla ilmaiseksi, tuotteet on onnistuttu myymään lähes kaikki.
omaKirppis mahdollistaa asuntojen itsemyynnin, laadukkailla esittelyillä tutustu ilmoitustapaan.
Hallitse omia ilmoituksia, sinun pitää ensin rekisteröityä. Hallinta on helppoa rekisteröidy ja tutustu.
Asunnon myynti
Myydään asuntoja
Antiikki
Pöydät, tuolit
Rasvakanava
Rasvakanava nuohous
Työkalupakki (moduuli)
Työkalupakki pyörillä
Muuttosiivous
Muuttosiivousta, Uusimaa
Toimistosiivous
Toimistosiivousta